مراحل طراحی سایت موسسه خیریه
تیم طراحی فنی سایتی که انتخاب میکنید، حتی در طراحی سایت های خیریه نیز موثر است. زیرا شما در چنین سایتی به ابزارهای قدرتمندی نیاز دارید تا بتوانید از طریق آن ها بازدیدهای بیشتری جذب نموده و فعالیت های خیریه خود را گسترش دهید. اصل اول و مهم ترین عامل در نحوه طراحی سایت های خیریه، مخاطبان متفاوت آن هستند. از خیرین بزرگ گرفته تا مردم عادی که کمک هایی در حد توانشان به چنین کمپین ها و فعالیت هایی میکنند. بنابراین باید خدمات متفاوتی در مقایسه با سایر انواع طراحی سایت ارائه شود.
در ادامه مطلب و در قسمت بعدی، قسمتی از صفحات و ابزارهایی که برای چنین سایت هایی نیاز است، بیان کرده ایم. نکته مثبتی که شاید نسبت به طراحی سایر انواع سایت در این نوع سایت ها دیده میشود، عدم سریع بسته شدن پنجره ها توسط مخاطبان است. این امر ریشه در دلیل و هدف آن ها از ورود به سایت سرچشمه میگیرد. بنابراین شاید برخی از اصول سئو که در طراحی تمام سایت ها تاکید زیادی روی آن ها میشد، اینجا کمرنگ تر شوند. اما نکات مهمی در خصوص سئوی سایت های خیریه وجود دارد، که میتوانند در رتبه سایت شما تاثیر بسزایی داشته باشند.
صفحات ضروری در طراحی سایت موسسه خیریه
ساخت سایت نیکوکاری همانطور که گفته شد، پروژه پیچیده ای به نظر نمیرسد. اما عدم توجه به ضروریات میتواند سایت شما را در نتایج از سایر خیریه ها و موسسات مشابه عقب بیندازد. در چنین شرایطی است که شما کمک های دریافتی کمتری برای انجام پروژه های خیریه خود خواهید داشت. پس صفحات اصلی و حیاتی وب سایت خود را باید با نهایت قدرت و تمرکز طراحی کنید. زیرا در سایت های خیریه شما ابزار و امکانات ویژه ای نمیتوانید ارائه دهید و باید از طریق همین صفحات و ابزار معمولی، مخاطبان خود را اضافه کنید.
معرفی خیریه یا حرکت اجتماعی
یکی از صفحات اصلی در ساخت سایت موسسه خیریه، صفحه معرفی یا همان درباره ما است. این صفحه میتواند شامل اطلاعات زیادی پیرامون شما و جنبش یا موسسه خیریه شما باشد. تاریخچه شروع فعالیت های خیریه، تعداد حامیان، تعداد رویدادها و پروژه های خیریه برگزار شده و همچنین حامیان و اسپانسرهای اصلی موسسه از جمله اطلاعات مهم و مفیدی هستند که در شناخت موسسه شما به مخاطب کمک زیادی میکنند. بنابراین تاریخچه مختصری از موسسه و فعالیت های آن را باید در صفحه «درباره ما» قرار دهید.
در طراحی سایت حرفه ای برای این قسمت از سایت خیریه، برخی طراحان همان متدها و قالب های همیشگی و قدیمی را به کار میگیرند. حجم انبوهی از نوشته به همراه تعداد محدودی عکس در ابعاد کوچک و دارای قالب های مشخص در قالب های قدیمی، جلوه بدی به سایت میدهد. حتی اگر یکی از مخاطبان سایت شما از خیرین بزرگ باشد، ممکن است به دلیل خسته کننده بودن قالب سایت، نتواند متن را کامل و درست بخواند. به همین دلیل معرفی موسسه و حرکت اجتماعی شما بسیار ناقص پیش خواهد رفت.
امروزه در راه اندازی سایت موسسه خیریه، صفحه تماس و ارتباط با ما با برترین ابزار گرافیکی و محتوایی طراحی میشود. استفاده از تم های پویا و متحرک به همراه تصاویر بزرگ و با کیفیت از موسسه شما، ساختمان آن و تعدادی از فعالیت ها، میتواند یک صفحه تماس با ما بسیار زیبا برای شما بسازد. البته اقداماتی ویژه وجود دارد که سطح حرفه ای بالاتر شما را نشان خواهد داد. مثلا یکی از این اقدامات استفاده از ویدیو و سخن گفتن مستقیم رئیس هیئت امنا یا مدیر خیریه به منظور معرفی موسسه است. این اقدام در اعتمادسازی خیرین کوچک و بزرگ میتواند تاثیرگذار و مهم باشد.
اسپانسرها و شرکت های حامی موسسه خیریه
در طراحی سایت شرکتی قسمتی وجود داشت که همکاران و شرکای تجاری هر شرکت بیان میشد. با محتوایی متفاوت، صفحه مربوط به معرفی اسپانسرها و شرکت های حامی خیریه دقیقا مشابه صفحه شرکای تجاری سایت های شرکتی است. یعنی میتوان در طراحی سایت موسسه خیریه از همان قالب های مشابه صفحه شرکای تجاری سایت های شرکتی استفاده کرد. البته این استفاده نباید صرفا کپی برداری باشد. بلکه میتوان از این سایت ها الگوبرداری کنید و سپس با روانشناسی رنگ حرفه ای، تغییرات لازمه و تطبیق با سایت خیریه را انجام دهید.
در معرفی اسپانسرها معمولا اسمی از عوامل، مدیران عامل یا اعضای حقیقی و حقوقی اسپانسرها برده نمیشود. اما لوگو شرکت و واحد روابط عمومی آن برای اعلام ایفای نقش شرکت ها در زمینه مسئولیت های اجتماعی، در صفحه اسپانسرها قرار میگیرد. شرکت های حامی میتوانند از این معرفی در سایت خیریه برای نمایش تعهد آن ها در قبال جامعه استفاده کنند. این امر از طریق لینک کردن هرکدام از شرکت ها و لوگو ها به سایت اصلی شرکت حامی محقق میشود.